Hallo,

Mijn naam is Martin Stroetinga en ik ben recent begonnen met een nieuw project; De Simplex op 5" inch gauge (schaal 1:11). Ik heb de locomotief gekocht van een collega modelbouwer die zijn projecten weg deed omdat hij niet meer in staat was deze af te bouwen (voor meer info zie 'The beginning'). Op deze website wil ik de vorderingen bijhouden in blog vorm. Elke keer als ik iets nieuws af heb zet ik het op deze website en op die manier kunt u de locomotief stukje bij beetje zien groeien. Links bij 'Blogarchief' kunt u bladeren door alle berichten. Als u vragen of opmerkingen heeft neem dan gerust contact met mij op door een bericht in het gastenboek te sturen of mij een e-mail te versturen (zie contact). Ik wens jullie veel plezier bij het bekijken van mijn Blog.

maandag 23 september 2013

Kolenbunker en het dak.

In de afgelopen weken ben ik verder gegaan met de kolenbunker. Ik heb een plaat van 1,5mm gebruikt en daar een radius aan gezet. Daarna is deze vast geklonken met hoekprofielen aan de zijkanten.


Hier zie je de achterplaat aan de kolenbunker. Het begint er uit te zien als een locomotief. Ook moet de achterkant er voor zorgen voor de stevigheid.
Hier zit de kolenbunker gemonteerd. Om het nog steviger te krijgen wordt het later nog met tin gesoldeerd. 


Ik had een de voorkant van de cabine als test uit staal gemaakt. Nu ik weet dat alle maten kloppen en de CNC machine doet wat hij moet doen heb ik de voorkant van de cabine opnieuw gemaakt, ditmaal uit messing.
Ik heb ook een aantal kleine veranderingen toegepast. De ramen zijn iets groter en de radius van het dak is ook iets groter. 
De simplex met het dak, de kolenbunker en de nieuwe voorkant van de cabine.

Ik heb een messing strip gezet zodat deze goed aansluit met het dak. In de strip zit M2 schroefdraad getapt zodat het dak stevig kan worden vast getrokken. 

De schroefjes moeten nog iets worden ingekort. 


 
Simplex in het spoorwegmuseum in Utrecht tijdens het evenement Stoom.