Hallo,

Mijn naam is Martin Stroetinga en ik ben recent begonnen met een nieuw project; De Simplex op 5" inch gauge (schaal 1:11). Ik heb de locomotief gekocht van een collega modelbouwer die zijn projecten weg deed omdat hij niet meer in staat was deze af te bouwen (voor meer info zie 'The beginning'). Op deze website wil ik de vorderingen bijhouden in blog vorm. Elke keer als ik iets nieuws af heb zet ik het op deze website en op die manier kunt u de locomotief stukje bij beetje zien groeien. Links bij 'Blogarchief' kunt u bladeren door alle berichten. Als u vragen of opmerkingen heeft neem dan gerust contact met mij op door een bericht in het gastenboek te sturen of mij een e-mail te versturen (zie contact). Ik wens jullie veel plezier bij het bekijken van mijn Blog.

zondag 21 april 2013

Solderen van de watertanks deel 1


De voetplaten van de Simplex zijn gedemonteerd om er gaten in te kunnen boren. Dit is nodig om de watertanks vast te kunnen zetten op de voetplaten. 

Deze kleine busjes heb ik gedraaid en vervolgens op de onderkant van de watertank gesoldeerd. De busjes zijn hol en hebben een gat aan de onderkant. Er zit M4 in getapt om de tank aan de voetplaat te bevestigen.

 Ik heb alle platen uitgericht en met een extra hoekprofiel vastgeklonken zodat ze geen kant meer op kunnen.

 Als eerst heb ik S39 aangebracht als vloeimiddel. Daarna zijn er een paar stukjes tin als indicator neergelegd. Op deze manier kun je precies zien wanneer het materiaal de juiste temperatuur heeft bereikt .


 Je ziet dat het tin begint te smelten. Daarna is het de kunst de warmte zo uit te richten dat het tin de naad volgt.

 De rechterkant van de watertank aan het eind van de bewerking.

 Hier het resultaat. De volgende stap is een handpomp maken die in de watertank komt. Daarna moet de andere kant op de watertank worden gesoldeerd zodat hij helemaal waterdicht is.